MůjRyor.cz Kosmetický blog

 

NEWSLETTER

Jalovec

Jalovec - neboli Juniperus působí v kosmetice jako účinné antiseptikum.

Jojobový olej

Olej se získává z jadérek bílých bobulí rostliny jojoba, která patří do čeledi zimostrázovitých. Koncentrovaný olej má ochranný účinek proti ultrafialovému záření (SPF 3-4). Dobře se roztírá, pokožku promašťuje a zvláčňuje ji. Je dobře snášen citlivou pletí. Používá se do hydratačních, regeneračních a masážních přípravků. Neužívá se vnitřně.