MůjRyor.cz Kosmetický blog

 

NEWSLETTER

Aloe vera

Extrakt se získává ze subtropické rostliny aloe vera. Ten obsahuje až 200 prospěšných látek. Po odlomení listu z rostliny vytéká čirý gel, který se pro kosmetické účely zahušťuje a suší. Extrakt z aloe vera má klidnící účinky, díky tomu se používá v přípravcích po holení a při jakémkoliv podráždění. Další z jeho výjimečných schopností je, že okysličuje zárodečné buňky v pokožce a tím dochází k její regeneraci. V krémech má zvláčňující a hydratační funkci a pleť se stává vyživenou a rozzářenou.

Amarant

Amarant neboli ,,zlato Inků“ je nepravá obilovina pocházející z vysokohorských oblastí Jižní Ameriky. Patří do čeledi laskavcovitých. Je odolná vůči extrémním klimatickým podmínkám. Zmíňky o amarantu nacházíme již 4000let p. n. l. Amarant obsahuje 4x více vlákniny než jiné obiloviny. V zrně amarantu je minimum jednoduchých cukrů, které jsou nevhodné pro dlouhodobou výživu. Malá zrnka škrobu navazují velké množství vody, amarant je tedy vhodný pro prevenci a léčbu zácpy. Obsahuje mimořádné množství minerálů, především hořčíku, vápníku, železa, draslíku a zinku Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, které snižují hladinu cholesterolu v krvi. Dále obsahuje vitaminy řady B, především B1 a B2, a také vitamin E a C. Obsahuje asi 3-6 % hrubé vlákniny (prevence a léčba zácpy) a dietní vlákniny až 15 % (snižuje hladinu cholesterolu a riziko rakoviny tlustého střeva). Má podobné složení bílkovin jako maso. Důležitou složkou amarantu je amarantový olej. Obsahuje až 8% fytoskvalenu (u ostatních olejů kolem 1%). Tento fytoskvalen je velmi podobný skvalenu v mezibuněčné hmotě, proto je vhodný pro kosmetické účely. Skvalen snižuje riziko vzniku rakoviny, zpomaluje proces stárnutí kůže, reguluje látkovou výměnu tuků a kladně ovlivňuje obranyschopnost organismu. Amarantový olej urychluje rekonvalescenci, posiluje imunitu, zvyšuje odolnost vůči UV paprskům, odstraňuje pocit únavy a snižuje účinky jedovatých výfukových plynů. Zakoupením výrobku s amarantovým olejem z řady Ryamar přispějete 1,- Kč na účet organizaci Mamma Help, která sdružuje pacientky s nádorovým onemocněním prsu.

Amarantový olej

Amarantový olej obsahuje až 8% fytoskvalenu (u ostatních olejů kolem 1%). Tento fytoskvalen je velmi podobný skvalenu v mezibuněčné hmotě, proto je vhodný pro kosmetické účely. Skvalen snižuje riziko vzniku rakoviny, zpomaluje proces stárnutí kůže, urychluje rekonvalescenci, posiluje imunitu a především zvyšuje odolnost vůči UV paprskům. Je tedy vhodný pro ženy po ozařování. Amarantový olej je vhodný pro všechny věkové kategorie, je lehce roztíratelný, snadno se vstřebává a promašťuje pokožku. Je vhodný pro dětské oleje, revitalizační přípravky pro zralou pokožku, regenerační přípravky na vlasy a nehty. Je vhodný i pro suchou a citlivou pleť se sklony k ekzémům a alergiím. Účinně působí také proti striím. Zakoupením výrobku s amarantovým olejem z řady Ryamar přispějete 1Kč na účet organizaci Mamma Help, která sdružuje pacientky s nádorovým onemocněním prsu.

Arganový olej

Získává se ze semen stromu Argania Spinosa neboli železný strom v Maroku. Tradiční arganový olej je hlavně produkován ručně a má intenzivní chuť a vůni. Obsahuje 20% nasycených a 80% nenasycených mastných kyselin a mnoho bioaktivních látek- skvalen, přírodní vitamin E- alfa tokoferol, přírodní karotenoidy a fytosteroly. Využití v kosmetice: chrání pokožku před vysycháním, udržuje ji hebkou a vláčnou, zmírňuje proces stárnutí, vyhlazuje vrásky, napomáhá léčbě lupenky, ekzémů a jiných onemocnění kůže, posiluje vlasy a nehty.

Arginin

Aminokyselina - aktivátor buněčného dýchání. Její přítomností je navýšena spotřeba kyslíku, čímž se urychluje metabolismus buněk, a tím i jejich obnova.

ASC III

Obsahuje vysoce účinnou látku na bázi lipozomu, která cíleně ovlivňuje v pokožce na místě aplikace tvorbu nejkvalitnějšího kolagenu.